Германският външен министър Аналена Бербок пристигна на посещение в Украйна, съобщава

...
Германският външен министър Аналена Бербок пристигна на посещение в Украйна, съобщава
Коментари Харесай

И външният министър на Германия се разходи до Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок дойде на посещаване в Украйна, съобщава " Ройтерс ".

Тя е първият представител на немското държавно управление, посетил страната от началото на спора с Русия на 24 февруари.

Бербок посети град Буча, покрай Киев, където съветските сили са упрекнати, че са направили зверства по отношение на цивилни.

Москва, която неведнъж отхвърля да е нападала цивилни в Украйна, назова изказванията, че нейните войски са екзекутирали мирни жители в Буча, до момента в който са окупирали града, " чудовищна имитация ", целяща да очерни съветската войска.

Освен Бербок, украинският президент Володимир Зеленски предложения и немския президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Олаф Шолц да посетят Украйна.

Отношенията сред двете страни за малко се обтегнаха.

Причината е, че до момента в който беше на посещаване във Варшава в средата на април, на Щайнмайер беше казано, че не е добре пристигнал в Украйна, защото държавното управление под управлението на президента Володимир Зеленски го упрекна, че е имал близки връзки с Кремъл прекомерно дълго. Впоследствие украински чиновник отрече президентът Володимир Зеленски да е отхвърлил предлагането за посещаване от Щайнмайер.

Още тогава Шолц съобщи, че фактът, че Щайнмайер не беше признат там, е " провокиращ " и че самият той няма непосредствени проекти да посещава Киев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР